Eduskuntavaaliehdokkaat

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit asettavat viidentoista ehdokkaan listan kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaamme ovat:

Sami Arola

45 vuotta. Kokki, luottamusmies. Kouvola.

sami.arola@hotmail.com

Olen Sami 45-vuotias Kokki työuraa 27 vuotta takana, luottamusmies Kouvolasta. Vaikuttaminen on ollut minulle tärkeää jo työuran alkuvaiheessa, joka vei minut ammattiyhdistystoiminnan kautta politiikkaan. Minulla on hyvät verkostot, yhteistyötaidot ja luottamustehtäviä paljon, mikä antaa hyvät valmiudet hakiessani kansanedustajan tehtävään. Työstä, toimeentulosta ja terveydestä on huolehdittava.

Mikko Hokkanen

40 vuotta. Yhteiskuntatieteiden ylioppilas. Kangasniemi.

mikko.s.hokkanen@student.jyu.fi

Olen 40-vuotias yhteiskuntatieteilijä, perheen isä ja hyvinvointivaltion puolustaja Kangasniemeltä. Olen ollut mukana politiikassa jo 18-vuotiaasta lähtien ja nyt olen valmis käärimään hihat myös valtakunnan tasolla. Minulle politiikka on joukkuepeliä, jossa yhteisiä asioitamme hoidetaan rakentavasti ja määrätietoisesti yhteistyön kautta. Näinä vaikeina aikoina, jolloin suomalaisten selviäminen ja hyvinvointi ovat uhattuina, politiikan keskiöön tarvitsee palauttaa uskottavuus ja luottamus.

Inka Häkkinen

40 vuotta. Sairaanhoitaja. Kouvola.

inka.hakkinen@hotmail.com

Olen 40- vuotias, neljän lapsen äiti. Kymenlaaksolainen aluevaltuutettu ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Kouvolan Myllykoskelta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja AMK, ensihoitaja AMK ja geronomi YAMK. Olen työskennellyt sote-sektorilla 20 vuoden ajan. Vapaa-aikanani toimin lasten ja nuorten urheilun parissa vapaaehtoistehtävissä muun muassa valmentajana ja joukkueenjohtajana. Työelämässä minulle tärkeää on työssäjaksamisen ja työhyvinvoinnin kehittäminen.

Jatta Juhola

46 vuotta. Hankepäällikkö, yhteiskuntateiden maisteri. Mikkeli.

j_juhola@yahoo.com

Olen 46-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja äiti. Toimin toista kautta kaupunginvaltuutettuna Mikkelissä. Olen myös Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuutettu ja maakuntahallituksen jäsen. Politiikkaan lähdin puolustamaan sosiaalisesti oikeudenmukaista yhteiskuntaa, joka syntyy hyvinvoinnista, sivistyksestä ja empatiasta. Yhteiskunta eriytyy yhä kiihtyvää vauhtia ja arvojen koveneminen näkyy myös politiikassa. Hyvinvointia edistetään parhaiten torjumalla eriarvoistumista.

Suna Kymäläinen

46 vuotta. Kansanedustaja. Lappeenranta.

suna.kymalainen@eduskunta.fi

Olen saanut toimia kansanedustajana kolme kautta, ja toivon saavani luottamuksen jatkaa työtä inhimillisyyden ja turvallisuuden turvaamiseksi myös tulevat neljä vuotta. Erityisesti perheiden hyvinvointi, varhaiskasvatuksen kehittäminen, toimeentulo sekä vanhusten hoiva ovat lähellä sydäntäni. Hyvinvointiyhteiskunnassa jokaisesta on pidettävä huolta. Olen sitkeästi ajanut myös ulkomaisten kiinteistökauppojen rajoittamista Suomessa, tähän tarvitaan yhä tiukennuksia. Ei kaivoksille Saimaalla.

Niina Malm

40 vuotta. Kansanedustaja. Imatra.

niina.malm@eduskunta.fi

Olen Niina Malm Imatralta. 40-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja. Haluan jatkaa Suomen suunnan muuttamista. Olen uuden ajan edustaja. Osaan viestiä, hakea sopimista ja omaksun uusia toimintatapoja. Olen periksiantamaton oikeudenmukaisuuden puolustaja. Imatra on kaunis luontokaupunki, jota ympäröi vesi. Minusta ympäristö ja työ, kättä lyö. Työskentelin aiemmin älykkään erikoisteräksen parissa, joka tehdään kierrätysromusta. Malmia ei louhita. Ymmärrän työn merkityksen henkilökohtaisesti ja talouden näkökulmasta. Äänestä minua, jos haluat antaa äänesi sopimisen, työn ja ympäristön tulevaisuudelle!

Anna-Kristiina Mikkonen

38 vuotta. Yhteiskuntatieteiden maisteri, toiminnanjohtaja. Savonlinna.

mikkonenak@gmail.com

Olen 38-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja toiminnanjohtaja monialajärjestössä. Omaan laajat verkostot ja vahvan edunvalvontakokemuksen. Olen viidettä kautta kuntapolitiikassa, tällä hetkellä toimin Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Alueellisesti toimin Eloisan, Etelä-Savon aluevaltuuston puheenjohtajana sekä maakuntavaltuutettuna. Selkeäsanainen, luotettava ja periksiantamaton diplomaatti. Osaamisella, lujalla tahdolla ja suurella sydämellä edunvalvontaa alueemme eteen.

Josefina Nissilä

33 vuotta. Ensihoitaja (AMK), palopäällystöopiskelija. Rautjärvi

josefina.nissila@hotmail.com

Olen Josefina ja ehdolla eduskuntavaaleissa. Asun Rautjärvellä yhdessä mieheni ja kahden koiramme kanssa. Työurani olen tehnyt pitkälti ensihoitajana ja pelastustoimen parissa. Lähdin mukaan kuntapolitiikkaan vuonna 2017. Tällä hetkellä toimin Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtajana sekä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksessa. Yhteisten asioiden edistämisestä on tullut minulle sydämen asia. Minulle tärkeitä asioita ovat esimerkiksi turvallinen arki, lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi, sekä vanhusten ja vammaisten hoivapalvelut. Minulla on sydäntä puuttua epäkohtiin ja eriarvoisuuteen. Rohkeutta puolustaa heikoimmassa asemassa olevaa. Yhteistyöhalukkuutta rakentaa kestävää tulevaisuutta. Olen tavallisten ihmisten asialla – ihmisten kokoisten asioiden äärellä, jotta huomenna olisi paremmin kuin tänään.

Sirpa Paatero

58 vuotta. Kansanedustaja, kuntaministeri. Kotka.

sirpa.paatero@eduskunta.fi

Toimin tällä hetkellä kuntaministerinä ja kansanedustajana vuodesta 2006. Kuntapäättäjänä olen toiminut vuodesta 2000 eri tehtävissä, myös kuntaliiton puheenjohtajana. Taustani on nuorisotyöstä sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Harrastuksiini ovat olleet puoluetyö, liikunta ja lapsijärjestötyö kaikilla tasoilla, aiemmin Nuorten Kotkien ja TUL ja nyt SDP puoluevaltuuston puheenjohtaja. Perheeni on aviopuoliso ja kaksi aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi ja harrastuksena liikkuminen.

Nina Peltonen

30 vuotta. Sosionomi (AMK), varhaiskasvatuksen opettaja. Hamina.

ns.peltonen@gmail.com

Mie oon Nina Peltonen, 30-vuotias kahden lapsen äiti, varhaiskasvatuksen opettaja ja kuntapoliitikko Haminasta. Kiinnostus vaikuttamistyöhön miulla heräsi 15-vuotiaana, kun olin mukana perustamassa Haminaan nuorisovaltuustoa. Sen jälkeen halu ja palo vaikuttaa asioihin on vain kasvanut vuosi vuodelta. Miulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Nämä arvot ovat olleet miun ohjenuorina politiikassa ja tulevat olemaan sitä myös tulevaisuudessa. Haluan olla tekemässä yhdessä parempaa huomista meille kaikille.

Jarno Strengell

47 vuotta. virastomestari, pääluottamusmies. Mikkeli.

jarnostrengell@hotmail.f

Olen Jarno Strengell 47 vuotta, asun Mikkelissä ja olen isä. Toimin tällä hetkellä JHL- pääluottamusmiehenä, kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen 1.varapuheenjohtajana ja SDP- piirihallituksen jäsenenä. Olen voittanut kamppailulajin maailmanmestaruuden Meksikossa, Mikkelin vuoden urheilijapalkinnon ja Mikkelin vuoden palkansaajapalkinnon. Minulle on tärkeää, ettei raha- tai perhetausta ole este varhaiskasvatus-, koulutus-, harrastus-, terveys- tai vanhuspalveluiden saamiselle, ihmisillä on työtä ja työstä saadulla palkalla tulee toimeen.

Jussi Tauriainen

30 vuotta. Toiminnanjohtaja, kasvatustieteen maisteri. Lappeenranta.

jussitaur@gmail.com

Suomi tarvitsee panostuksia arjen turvaan eli koulutukseen, hoitoon ja hoivaan, ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä ihmisten toimeentuloon. Perhetausta tai varallisuus eivät saa olla esteenä hyvälle elämälle. Meidän on tehtävä politiikkaa, joka torjuu nuorten syrjäytymistä sekä ihmisten eriarvoisuutta. Meillä ei ole varaa menettää lapsia ja nuoria. Suomi toipuu tästä vaikeasta tilanteesta panostamalla osaamiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Äänestä tuoretta voimaa eduskuntaan!

Kari Virinsalo

56 vuotta. Linja-autonkuljettaja, luottamusmies. Lappeenranta.

Olen Lahdesta Kouvolan kautta Lappeenrantalaistunut linja-autonkuljettaja. Erilaisissa henkilöstön edustajan tehtävissä olen toiminut jo lähes 20 vuotta niin työsuojeluvaltuutettuna, luottamusmiehenä, ammattiosaston puheenjohtajana kuin myös AKT:n hallituksen jäsenenä. Vaaliteemojani ovat harmaan talouden kitkeminen, palkkavarkauden kriminalisointi, ammattiliitoille kanneoikeus, tieverkostojen kunnostaminen. Jokainen on yhtä tärkeä, oli hänen yhteiskunnallinen asemansa mikä hyvänsä.

Sami Virtanen

49 vuotta. Sosionomi, kaupunginhallituksen pj. Kotka.

sami.virtanen@kotka.fi

Olen Sami Virtanen, sosiaaliohjaaja, kotkalainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Tällä hetkellä olen myös maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja aluevaltuutettu. Vahvuuksiani ovat pitkä kokemus yhteisten asioiden hoitamisesta, yhteistyökyky, neuvottelutaidot ja rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa. Jalkani ovat tukevasti maanpinnalla ja katse kohti tulevaa. Perehdyn asioihin ja toimintani on tavoitteellista. Poliittiset tavoitteeni nousevat ihan tavallisten suomalaisten arjesta sekä Kymenlaakson edun ajamisesta.

Paula Werning

46 vuotta. Sairaanhoitaja, kansanedustaja. Kouvola.

paula.werning@kouvola.fi

Hei, Olen Paula Werning, kansanedustaja ja sairaanhoitaja Kouvolasta. Ensimmäinen kausi kansanedustajana antaa minulle hyvän pohjan jatkaa lainsäädäntötyötä myös tulevalla kaudella. Laajat yhteistyöverkostot ja arvostus yli puoluerajojen ovat tekijöitä, jotka auttavat yhteisten asioiden eteenpäin viemisessä. Tuleva vaalikausi on jälleen haasteellinen. Tiedän, että joukkuepelaajaa ja yhteistyökykyä tarvitaan. Uskon, että pystyn vastaamaan näihin odotuksiin, sopimalla ei riitelemällä, yhdessä ei yksin. Vain näin pystymme vahvistamaan hyvinvointiyhteiskuntaamme, jossa jokaisesta pidetään huolta. Mielestäni näissä vaaleissa onkin kyse paremmasta arjesta ja paremmista palveluista jokaiselle. Olen valmis jatkamaan työtä oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. Sinä voit vaikuttaa  siihen, millä arvoilla ja mihin suuntaan Suomea  kehitetään. Äänestä!