Piirikokousterveiset Kotkasta 12.11.2016

Ajankohtaista

JULKILAUSUMA 12.11.2016

Hallituksen eriarvoistava politiikka horjuttaa luottamusta

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit vaatii maan hallitukselta toimia, joilla osoitetaan kaikkien osallisuutta yhteiskuntaan. Suomen ja suomalaisten vahvuus ja menestyksen tae on aina ollut luottamus toisiimme ja tulevaisuuteen. Nyt maan hallituksen harjoittama eriarvoistava politiikka, jossa harvoja ja hyväosaisia palkitaan ja säästöihin vedoten pienituloisia kutsutaan talkoisiin, tekee syvää lovea luottamukseen. Samaan aikaan kun pääministeri kerta toisensa jälkeen tunteisiin vedoten kutsuu lapsiperheitä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja palkansaajia ymmärtämään kivuliaita säästöpäätöksiä velkaantumisen estämisen nimissä, hän ojentaa lisähelpotuksia omille eturyhmilleen ja velkamäärä kasvaa.

Tämä tuloeroja ja eriarvoisuutta kasvattava politiikan suunta on pystyttävä kääntämään. SDP:n vaihtoehtobudjetti tarjoaa Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien mielestä kestävämpää vaihtoehtoa, jossa kaikki otetaan mukaan. Jokaisella tulee olla oikeus ja mahdollisuus katsoa tulevaan luottavaisesti.

Verovarat palveluihin, ei yhtiöiden voittoihin

Sosiaali- ja terveyspalvelut tarvitsevat uudistamista. Suomi ikääntyy ja väestö liikkuu kasvukeskuksiin ja tämä tarkoittaa väistämättä palveluiden uudelleen tarkastelua. Resurssien niukentuessa ei kuitenkaan voi olla niin, että rahaa ohjataan tietoisesti ihmisten palveluista yksityisten yritysten voittoihin. Hallitus puhuu kauniisti valinnanvapaudesta, mutta todellisuudessa pakkoyhtiöittäminen pirstaloi palvelut ja vaarantaa hoitoketjut. Myös suuri osa kansalaisista näkee Sipilän hallituksen sote-uudistuksen heikentävän sosiaali- ja terveyspalveluita. Tämän lisäksi useat asiantuntijat ovat tuoneet esille huolensa sote-uudistuksen seurauksista ihmisten palveluille. Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit peräänkuuluttavat sote-uudistusta, jonka keskiössä ovat inhimillisyys ja ihmisten tarvitsemien palveluiden turvaaminen. Jatkuvaa ja ansiokasta uudistusta tehneiden sotepiirien, joista Kaakkois-Suomessakin on malliesimerkkejä, pirstaloiminen yhtiöiksi ei voi olla se suunta, jolla palvelut paranevat.

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry:n piirikokous valitsi piirin alueelta pois muuttaneen Mikko Valtosen tilalle piirin 2. varapuheenjohtajaksi Lappeenrantalaisen Virpi Torniaisen ja piirihallituksen varajäseneksi Jarmo Lahtisen Lappeenrannasta. Muutoin henkilövalinnat on tehty kaksivuotiskaudelle, joka päättyy 2017.

Piirikokous teki myös esitykset SDP:n puoluevaltuuston jäseniksi tulevalle puoluekokouskaudelle. Puoluevaltuustoon esitetään Kaakkois-Suomesta seuraavia: Niina Malm (Imatra), Toni Kailio (Lappenranta), Paula Werning (Kouvola), Joonas Honkimaa (Kouvola) Sami Virtanen (Kotka) Nina Peltonen (Hamina), Teemu Hirvonen (Savonlinna), Raine Lehkonen (Mikkeli). Puoluevaltuuston varajäseniksi esitetään Nina Brask (Kotka), Ismo Rahikainen (Mikkeli), Ilkka Nokelainen (Imatra), Eemeli Lehtinen (Iitti), Kari Huovila (Pyhtää), Tuula Kärkkäinen (Rantasalmi), Kirsi Seppänen (Lappeenranta) ja Tuomo Saarinen (Kouvola)

Piirikokous vahvisti myös Kaakkois-Suomesta SDP:n puoluekokoukseen valitut 66 puoluekokousedustajaa.
Puoluekokousedustajat löytyvät tästä liitteestä: puoluekokousedustajat_kaakkois-suomi