Piirikokouksen kannanotto: Eteenpäin yhteistä itäsuomalaista tulevaisuutta rakentaen!

Ajankohtaista

SDP Etelä-Savo ry:n piirikokouksen kannanotto 17.3.2012

SDP Etelä-Savon piiri toivottaa tervetulleeksi Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson yhteiseen edunvalvontaan muun Itä-Suomen kanssa. Etelä-Savon sosialidemokraatit haluavat nähdä uudet vaalipiirit mahdollisuutena vahvistaa Itä-Suomen asemaa. Erityisesti työllisyyden parantaminen, palvelujen turvaaminen, koulutuksen yhteistyön kehittäminen, nuorisotyöttömyyden vähentäminen, liikenneratkaisut ja Venäjä-yhteistyö ovat koko laajalle Itä-Suomelle yhteinen asia. Olisi luontevaa, että Etelä-Karjala ja Kymenlaakso tulisivat nyt mukaan Itä-Suomen neuvottelukuntaan. Yhdessä pystymme kääntämään tämän muuttuneen tilanteen koko itäisen Suomen eduksi.

Etelä-Savossa on jatkettava kuntaremonttia määrätietoisesti ja eteläsavolainen todellisuus muistaen. Järkevää on, että palveluiden järjestämisestä vastaavat nykyistä vahvemmat peruskunnat, jotka ovat taloudellisestikin itsenäisempiä. Riittävän vahva peruskunta pystyy huolehtimaan asukkaistaan.

Etelä-Savo on harvaan mutta kauttaaltaan asuttu ja pitkien välimatkojen maakunta. Vahvistuvien Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen kaupunkien lisäksi tarvitaan maaseudun elinvoimaisuutta turvaamaan myös nykyistä vahvempia maaseutukuntia kirkonkylineen. Vain näin toimien kuntauudistuksen päätavoitteet, hyvinvointipalvelujen turvaaminen, elinvoiman lisääminen ja demokratian vahvistaminen kunnissa onnistuvat.
Lisätietoja: Puheenjohtaja Satu Taavitsainen, puh. 0440-905546