Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien piirihallituksen julkilausuma: Esitämme vahvan toiveen ja tuen Jutta Urpilaiselle asettua SDP:n ehdokkaaksi tammikuun 2024 presidentinvaaleihin.

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien piirihallitus esittää vahvan toiveen ja tuen Jutta Urpilaiselle asettua SDP:n ehdokkaaksi tammikuussa 2024 käytäviin presidentinvaaleihin.

Näinä haastavina aikoina Suomi tarvitsee presidentin, jolla on kykyä rakentaa luottamusta sekä koota kansakuntaa. Suomen etu on kansainvälisesti arvostettu, inhimillinen ja osaava presidentti.

Jutta Urpilainen on ihmisläheinen arvojohtaja, jota arvostetaan Suomessa, Euroopassa ja maailmalla. Työ EU:n kumppanuuskomissaarina on antanut hänelle erinomaisen verkoston ja pohjan presidenttinä toimimiselle. Aiemmat työt ison kansanliikkeen, SDP:n puheenjohtajana, ministerinä ja kansanedustajana ovat kasvattaneet ja vahvistaneet Jutta Urpilaisen laajaa yhteiskunnallista osaamista ja näkemystä.

Kaakkois-Suomessa olemme vuosien varrella oppineet tuntemaan Jutta Urpilaisen kyvyn rakentaa yhteistyötä ja verkostoja. Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit toivovat, että valoisan, osaavan ja kansainvälisen Jutta Urpilaisen tulee asettua ehdolle koko kansan presidentiksi.

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien piirihallitus.