Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry piirikokouksen julkilausuma: Orpon hallituksen on pysäytettävä Suomen kahtiajakautuminen!

Orpon hallituksen on pysäytettävä Suomen kahtiajakautuminen!

Venäjän aloittama julma hyökkäyssota Ukrainaan vuonna 2022 on asettanut erityisesti Kaakkois-Suomen vaalipiirien maakunnat erittäin vaikeaan tilanteeseen. Matkailijavirtojen tyrehtyminen, metsäteollisuuden raaka-aineen saatavuudesta johtuva hinnan nousu sekä Venäjään kohdistettujen eri sanktioiden vaikutukset heikentävät piirimme alueen tilannetta entisestään. Alueen työpaikkojen menetykset koskettavat todella kipeästi alueen ihmisiä ja perheitä sekä heikentävät kaupunkien ja kuntien kokonaistaloutta.

Kokonaistilannetta tulisi helpottaa edistämällä laajamittaisia investointeja alueellemme. Lisäksi heikentyneen työllisyystilanteen takia hallituksen tulisi perua aikomukset aikuisopintotuen leikkauksista sekä sosiaaliturvasta, jotta työnsä menettäneet ihmiset voivat uudelleen kouluttautua paremmin ilman huolta taloudellisesta ahdingosta.

Lisäksi Kaakkois-Suomi on jäänyt paitsioon teiden ja väylien kunnossapidon sekä investointien osalta. Samalla kun Orpon hallitus on laittamassa miljardeja Helsingin ja Turun väliseen junaan teiden korjausvelka alueellamme kasvaa. Tämän lisäksi Kaakkois-Suomen alueen energiaomavaraisuutta pitäisi parantaa rakentamalla tiekartta laajemmalle tuulivoimarakentamisen mahdollistamiselle, olemassa olevien selvitysten mukaan se on teknisesti mahdollista. Odotamme hallitukselta aktiivisia toimia energiaomavaraisuuden edistämisessä, sillä nyt olemme tilanteessa jossa Suomi voidaan jakaa kahtia; läntinen Suomi rikkaana omavaraisesta energiasta ja Kaakkois-Suomi näivettyneenä. Tähän on saatava muutos. Kaakkois-Suomen tilanne paranee vain laajamittaisilla ja systemaattisilla suunnitelmilla, jotka tukevat alueemme työnpaikkojen säilymistä ja kasvua.

Mikkelissä lauantaina 11.11.2023.