Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry julkilausuma 22.4.2023:  

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit huolissaan eriarvoistumisen lisääntymisestä. 

Eduskuntavaalit käytiin 2.4.2023 ja vaalien voittaja kokoomus on aloittanut hallitustunnustelut, joista odotamme tuloksia kevään 2023 aikana. 

Tulevan hallituskokoonpanon on turvattava suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tärkeät palvelut sekä huolehdittava ihmisten riittävästä toimeentulosta. Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien piirikokous näkee että, SDP on valmis mukaan hallitukseen, joka ei leikkaa koulutuksesta, sosiaali – ja terveydenhuollosta tai sosiaaliturvasta.  

Piirikokous pitää kokoomuksen esittämiä indeksileikkauksia vastuuttomina tulevaisuuden sotepalvelujen kannalta. Mikäli kokoomus tavoittelee kuluvan vaalikauden aikana indeksijarruilla miljardin euron säästöjä, tarkoittaisi sen saavuttaminen vääjäämättä säästötoimenpiteinä noin 10 000 henkilötyövuoden vähennystä. Tilanteessa, jossa tarvitsemme alalle lisää työntekijöitä, kyseiset leikkaukset vain heikentävät hyvinvointipalveluiden saatavuutta, sekä lisäävät henkilöstön työtaakkaa.  

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien piirikokous pitää tärkeänä, että talouden tasapainotustoimet eivät kohdistu ihmisten sosiaaliturvaan, koulutukseen tai sosiaali- ja terveyspalveluihin.