Kaakkois-Suomen piirin kevätkokouksen julkilausuma: Turvallisuus koostuu monista tekijöistä myös tulevaisuudessa.

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Käynnissä on Venäjän epäoikeudenmukainen operaatio, joka sotii kaikkia oikeuskäsityksiä vastaan. Toivomme, että sota päättyy ja Ukraina säilyttää itsenäisyytensä.

Venäjää vastaan on asetettu suuri määrä erilaisia pakotteita niin Euroopan unionin kuin Yhdysvaltojenkin toimesta. Euroopan unionin jäsenmaat ovat osoittaneet erittäin hyvää keskinäistä yhteistyötä ja yksimielisyyttä. Ukrainaa on tuettu monin eri keinoin. On ollut hienoa huomata, miten Suomessakin kunnat, yritykset, järjestöt sekä kansalaiset ovat alkaneet tukea Ukrainaa humanitäärisen avun toimittamiseksi sodan uhreille. Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry:n kevätpiirikokous pitää tärkeänä, ettei tavallisia Venäjän kansalaisia syyllistetä heidän maansa hallinnon tekemisistä. Emme saa antaa tilaa rasismille tai syrjinnälle.

Turvallisuus koostuu monista tekijöistä. Suomen sisäistä turvallisuutta on vahvistettava entisestään, etenkin nyt vallitsevassa maailmanpoliittisessa tilanteessa. Esimerkiksi kyber- ja hybridiuhkienestämiseen sekä rajaturvallisuuden ylläpitämiseen liittyviä toimintoja on tehostettava, ja siten parannettava yhteiskuntamme turvallisuutta – niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Realiteetit on erityisesti kriisiaikoina tunnistettava, mutta pyrittävä vakavistakin uhkakuvistahuolimatta säilyttämään vakaa ja rationaalinen suhtautuminen olemassa olevaan tilanteeseen. Yhtenäinen ja yhteistyökykyinen kansa on vahvuus, jolla voidaan selvitä tiukoistakin paikoista.