Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

SDP:n tänään julkaisema raportti kertoo, miten avautuvat sotemarkkinat vaikuttavat yrityksiin ja niiden verosuunnitteluun. Tuloksista voidaan nähdä, että uudet sote-markkinat kiinnostavat kansainvälisiä pelureita, jotka karsivat kuluja aggressiivisella verosuunnittelulla. Näin ei voi olla - veronkierto on saatava kuriin! Lue koko raportti nettisivuiltamme! #veronkierto #verosuunnittelu #verot #politiikkasosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Avautuvat sote-markkinat kiinnostavat kansainvälisiä pelureita, jotka karsivat kuluja aggressiivisella verosuunnittelulla, arvioi SDP:n eduskuntaryhmän tänään julkistettu raportti. – Hallituksen sote-kaavailut ovat johtaneet alan keskittymiseen. Niin sanottu valinnanvapausmalli johtaisi siihen, että muutamat kansainväliset konsernit kaappaisivat markkinat, jotka avautuvat ensi vuoden lopussa. Juuri tällaisiin yrityksiin verosuunnittelu on keskittynyt, kansanedustaja Timo Harakka sanoo.Sosialidemokraatit SDP

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Suomessa tarvitaan laki kivun hoitamiseen. Surullista. Sen pitäisi kuulua joka lääkärin osaamisalueeseen. Mutta näin ei ole. Uskomatonta!

Nasima Razmyarshared image on Instagram

Olin tänään ihanan radio- ja nykyään tv-juontajan Tuija Pehkosen vieraana. Ensi lauantaina kuulet ajatuksiani tästä TTK kaudesta ja muistelen myös omiani muutaman vuoden takaa. 💃🏼nasimarazmyar

Jutta Urpilainenshared tweet on Twitter

Tärkeä päivä;ennakkoäänestys alkoi&Bengt Holmström puhui eduskunnassa.Tyylilleen uskollisena hän haastoi pohtimaan asioita eri näkökulmista.

Sosialidemokraatit SDPshared video on Facebook

Koulumaailma on jatkuvassa myllerryksessä. Kansanedustajat Joona Räsänen, Eeva-Johanna Eloranta, Merja Mäkisalo-Ropponen, Jukka Gustafsson, Krista Kiuru, Sanna Marin ja Ilkka Kantola kertovat kahdella lauseella mikä kouluissa on hyvin, missä mennään mönkään ja mitä pitää laittaa kuntoon. Katso terveiset, tykkää ja jaa eteenpäin, jos koulutus on sinulle sydämen asia!Sosialidemokraatit SDP

Miapetra Kumpula-Natrishared image on Instagram

Olen ollut ehdokkaana 15 kertaa ja ajattelin tän menevän rutiinilla. Mutta voi, kun aamun eka puhelu tuli Vaasasta ja soittaja sanoi menevänsä #äänestä'mään! Meni melkein jalat alta ja oli ihana jutella! Yhtä jännittävää ja yhtä nöyrä olo kuin aiemminkin. Jokainen ääni on joka kerta uusi. Ja kunnioitan luottamusta, sillä jokainen ääni on henkilökohtainen ja uniikki. #demokratia #äänestäminen #kuntavaalit2017 I ❤️#Vaasa #Vasa #ennakkoäänestys alkoi siis tänään! Henkkarit mukaan ja äänestämään! Lopsis!miapetrakumpula

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Milloin hallitus aikoo tarttua toimeen perhevapaiden uudistamiseksi, kysyvät entiset perheministerimme Susanna Huovinen, Maria Guzenina ja Tuula Haatainen. Uudistamisen tarpeesta on laaja yhteisymmärrys. Oma mallimme tarjoaa joustavampaa arkea perheille. Jos kannatat joustavuutta perhevapaisiin, jaa viesti eteenpäin.Sosialidemokraatit SDP

Antti Lindtmanshared tweet on Twitter

Voisiko Holmströmin puheen yksityisen ja julkisen sektorin rooleista kiteyttää niin, että yhteiskuntaa ei pidä yrittää johtaa kuin yritystä.

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Bengt Holmströmillä todella vakuuttava ja ajatuksia herättävä esiintyminen eduskunnassa. Julkisen ja yksityisen raja. Soteen hyvät ohjeet.

Työelämäkysymykset tärkeitä myös EU-vaaleissa

Ajankohtaista 08:38

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien Ay-seminaari kokosi järjestöväkeä työelämäkysymysten äärelle Lappeenrantaan. Seminaari käynnistyi otsikolla: Työelämäkysymykset EU:ssa.  ”Työelämäkysymykset EU:ssa voisi kiteyttää yhteen sanaan: Kasvu” viesti EU-ehdokas Timo Harakka.

EU-keskusteluissa puhutaan säädöksistä kielteisinä, jolla yritetään sivuttaa sitä tosiasiaa, että juuri säädöksillä parannetaan monia työelämää koskevia ongelmakohtia kuten työsuojelua. Säädösten tarkoituksen on, että yhteiset markkinat olisivat entistä paremmat, terveellisemmät ja turvallisemmat työntekijälle.

Myös Veroparatiisien kitkeminen on yhteinen haaste EU:ssa sekä ay-liikkeelle että sosialidemokraateille. ”Mitä helpompi raha on piilottaa, sitä vaikeampi on pitää huolta hyvinvointiyhteiskunnasta” totesi EU-ehdokas Riitta Myller.

Vahva naiskolmikko Päivi Niemi-Laine (toimialajohtaja JHL), Johanna Söderlund (SAK:n Kymen aluetoimikunnan puheenjohtaja) sekä Anneli Kiljunen (kansanedustaja) kantoivat seminaarissa huolta palveluiden yksityistämisestä sekä kuntien säästövelvoitteista. Iso työ on muuttaa sitä ajatusta, että kuntatyö on kallista ja joustamatonta. Jo nyt meillä on esimerkkejä siitä, että yksityistämisen jälkeen palveluja on palautettu takaisin kunnan omaksi tuotannoksi.

Teollisuus ja vienti kysymyksiin tarttuivat seminaarissa Markku Laine (Teollisuuden palkansaajien pääsihteeri), Ilkka Nokelainen (pääluottamusmies) sekä Jukka Kärnä (kansanedustaja). Yhteinen viesti näiltä miehiltä oli, että valtion on toimittava linjakkaasti teollisuutta tukien. Suomeen tarvitaan teollisuuspoliittinen ohjelma.