Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu. #opiskelija #huoltajakorotus #perhe #puoliväliriihi #silmänkääntötemppusosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu.Sosialidemokraatit SDP

Timo Harakkashared tweet on Twitter

SOS jakaa lisää menoja ja ministerinsalkkuja ja tekee *seuraavalle* hallitukselle miljardileikkauksia. Tulkaa pois,Suomi ansaitsee parempaa.

Antti Rinneshared tweet on Twitter

Hallitus jää kauas työllisyystavoitteestaan. Illan uutinen: Kolme uutta ministeriä. Lopputulos on työllisyyden suhteen pettymys.

Ville Skinnarishared tweet on Twitter

Miljardi Soten tietojärjestelmiin on hyvä sijoitus, jos se käytetään uusin avoimiin järjestelmiin - ei upoteta rahoja vanhaan eli Apottiin.

Maria Guzeninashared image on Instagram

#suomi100 näyttely avattu Euroopan neuvoston yleiskokouksessa Strasbourgissa! Sataan vuoteen mahtuu paikoin vaikeaakin historiaa, mutta eteenpäin on menty. Tehdään seuraavista sadasta vieläkin hienompi menestystarina.maria_guzenina

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Suomen rahapajan juhlarahoissa siis kuvataan mm. sisällissodan teloitusta ja Välimereen hukkunutta pakolaislasta. Todella mauton farssi.

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

- Kansalaissodan teloituksia kuvaava Suomen itsenäisyyden juhlaraha on vastenmielinen ja täydellinen rimanalitus Suomen rahapajalta. Juhlarahan painaminen osoittaa täydellistä harkintakyvyn pettämistä niiltä tahoilta, jotka ovat vastuussa rahan suunnittelusta, sanoo SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen.Sosialidemokraatit SDP

Piirikokouksen julkilausuma ja henkilövalinnat

Ajankohtaista 12:25

DSC 0967

JULKILAUSUMA 24.10.2015

TYÖELÄMÄ KYSYMYKSIÄ EI RATKAISTA PAKOLLA

Maamme porvarillinen hallitus tarjoilee työllisyyskysymysten ratkaisuksi pakkolakeja ja leikkauksia. Tämä vaihtoehdottomuuden politiikka ei ole Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien mielestä oikea tapa, jolla Suomea johdettaisiin kasvun tielle. Palkansaajat turvaavat osaltaan tuloillaan suomalaista ostovoimaa, joka vauhdittaa kotimaista kysyntää ja turvaa työpaikkoja.  Työllisyys ei nouse palkansaajien työehtoja polkemalla. Työllistymistä vauhdittamaan tarvitaan uusia avauksia, joita tulee hakea laajalta yhteiskunnan rintamalta. SDP on mm. esittänyt työllistymissetelin käyttöönottoa, jolla helpotettaisiin työttömien työllistymistä ja toisaalta myös työttömän palkkaamista yksityiselle sektorille.

Työmarkkinoiden ennakoitavuus ja pitkäjänteisyys on Suomessa perustunut yhteiseen sopimisenkulttuuriin. Sosialidemokraattien mielestä yhdeksi yhteiskunnan kärkihankkeeksi tulee asettaa kansalaisten mahdollisimman korkea ammatillinen järjestäytymisaste.


HEIKOMPIEN ELINOLOSUHTEIDEN KURJISTAMINEN ON HALLITUKSELTA JULMA ARVOVALINTA

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit pitävät hallituksen toimia leikata varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta ja eläkkeensaajien toimeentulosta julmana arvovalintana. Varhaiskasvatus on ennen kaikkea tarpeellista lasten koulutukselliselle tasa-arvolle ja eriarvoistumisen ehkäisemiseksi. OECD:n mukaan euron sijoitus varhaiskasvatukseen tuottaa myöhemmin jopa seitsemän euroa, enemmän kuin mikään muu kasvatus tai koulutus. Laadukas varhaiskasvatus on myös tasapuolinen kaikille lapsille taustoihin katsomatta.

Eläkkeensaajiin kohdistuvat leikkaukset toimeentulosta ja arjen palveluista osoittavat, että hallitus ei näe suurta eläkeläisten joukkoa voimavarana, jollainen se todellisuudessa on. Leikkaukset heikentävät entisestään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien pienituloisten ikäihmisten tilannetta.

HENKILÖVALINNAT
Kaakkois-Suomen Sosialidemokraattien puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin äänin 38-26 Teemu Hirvonen Savonlinnasta. Toisena ehdokkaana puheenjohtajavaalissa oli Nina Brask Kotkasta.

Piirin 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Heikkilä Kotkasta ja 2. varapuheenjohtajaksi Mikko Valtonen Lappeenrannasta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Carita Wegelius (Lappeenranta), Jani Telkkä (Imatra), Anne Tuoma (Kouvola), Sari Melkko (Kouvola), Aila Eerola (Kotka), Kari Huovila (Pyhtää), Eija Stenberg (Savonlinna), Pirkko Rahikainen (Mikkeli), Alpo Salo (Pieksämäki), Mikko Hokkanen (Kangasniemi) ja varalle seuraavassa järjestyksessä: 1. Nina Peltonen (Hamina), 2. Jarmo Linnamurto (Savonlinna) 3. Markku Aholainen (Mikkeli), 4. Urpo Kunnasluoto (Kouvola), 5. Virpi Torniainen (Lappeenranta)