Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

SDP:n tänään julkaisema raportti kertoo, miten avautuvat sotemarkkinat vaikuttavat yrityksiin ja niiden verosuunnitteluun. Tuloksista voidaan nähdä, että uudet sote-markkinat kiinnostavat kansainvälisiä pelureita, jotka karsivat kuluja aggressiivisella verosuunnittelulla. Näin ei voi olla - veronkierto on saatava kuriin! Lue koko raportti nettisivuiltamme! #veronkierto #verosuunnittelu #verot #politiikkasosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Avautuvat sote-markkinat kiinnostavat kansainvälisiä pelureita, jotka karsivat kuluja aggressiivisella verosuunnittelulla, arvioi SDP:n eduskuntaryhmän tänään julkistettu raportti. – Hallituksen sote-kaavailut ovat johtaneet alan keskittymiseen. Niin sanottu valinnanvapausmalli johtaisi siihen, että muutamat kansainväliset konsernit kaappaisivat markkinat, jotka avautuvat ensi vuoden lopussa. Juuri tällaisiin yrityksiin verosuunnittelu on keskittynyt, kansanedustaja Timo Harakka sanoo.Sosialidemokraatit SDP

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Suomessa tarvitaan laki kivun hoitamiseen. Surullista. Sen pitäisi kuulua joka lääkärin osaamisalueeseen. Mutta näin ei ole. Uskomatonta!

Nasima Razmyarshared image on Instagram

Olin tänään ihanan radio- ja nykyään tv-juontajan Tuija Pehkosen vieraana. Ensi lauantaina kuulet ajatuksiani tästä TTK kaudesta ja muistelen myös omiani muutaman vuoden takaa. 💃🏼nasimarazmyar

Jutta Urpilainenshared tweet on Twitter

Tärkeä päivä;ennakkoäänestys alkoi&Bengt Holmström puhui eduskunnassa.Tyylilleen uskollisena hän haastoi pohtimaan asioita eri näkökulmista.

Sosialidemokraatit SDPshared video on Facebook

Koulumaailma on jatkuvassa myllerryksessä. Kansanedustajat Joona Räsänen, Eeva-Johanna Eloranta, Merja Mäkisalo-Ropponen, Jukka Gustafsson, Krista Kiuru, Sanna Marin ja Ilkka Kantola kertovat kahdella lauseella mikä kouluissa on hyvin, missä mennään mönkään ja mitä pitää laittaa kuntoon. Katso terveiset, tykkää ja jaa eteenpäin, jos koulutus on sinulle sydämen asia!Sosialidemokraatit SDP

Miapetra Kumpula-Natrishared image on Instagram

Olen ollut ehdokkaana 15 kertaa ja ajattelin tän menevän rutiinilla. Mutta voi, kun aamun eka puhelu tuli Vaasasta ja soittaja sanoi menevänsä #äänestä'mään! Meni melkein jalat alta ja oli ihana jutella! Yhtä jännittävää ja yhtä nöyrä olo kuin aiemminkin. Jokainen ääni on joka kerta uusi. Ja kunnioitan luottamusta, sillä jokainen ääni on henkilökohtainen ja uniikki. #demokratia #äänestäminen #kuntavaalit2017 I ❤️#Vaasa #Vasa #ennakkoäänestys alkoi siis tänään! Henkkarit mukaan ja äänestämään! Lopsis!miapetrakumpula

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Milloin hallitus aikoo tarttua toimeen perhevapaiden uudistamiseksi, kysyvät entiset perheministerimme Susanna Huovinen, Maria Guzenina ja Tuula Haatainen. Uudistamisen tarpeesta on laaja yhteisymmärrys. Oma mallimme tarjoaa joustavampaa arkea perheille. Jos kannatat joustavuutta perhevapaisiin, jaa viesti eteenpäin.Sosialidemokraatit SDP

Antti Lindtmanshared tweet on Twitter

Voisiko Holmströmin puheen yksityisen ja julkisen sektorin rooleista kiteyttää niin, että yhteiskuntaa ei pidä yrittää johtaa kuin yritystä.

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Bengt Holmströmillä todella vakuuttava ja ajatuksia herättävä esiintyminen eduskunnassa. Julkisen ja yksityisen raja. Soteen hyvät ohjeet.

Kaakosta kova kolmikko ehdolla puolueen johtotehtäviin – ”SDP on se muutosvoima, jota Suomi tarvitsee juuri nyt”

Ajankohtaista, Yleinen 15:19

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry:n puoluekokousryhmä asetti osaavan kolmikon ehdolle SDP:n johtopaikoille. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ryhmä esittää kansanedustaja Sirpa Paateroa Kotkasta. Puolueen varapuheenjohtajaksi Kaakkois-Suomesta ehdolla on piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen. Puoluehallitukseen osaamista tarjotaan Imatralta, ehdokkaaksi asetettiin terästehtaan pääluottamusmies Niina Malm.

52-vuotias Paatero on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on toiminut aiemmin puoluehallituksen jäsenenä, eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana sekä piirin puheenjohtajana. Tällä hetkellä Paatero toimii eduskuntatyön lisäksi muun muassa kuntaliiton puheenjohtajana, Kotkan kaupungin valtuutettuna sekä maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana. Kahden aikuisen tyttären äiti ja puoliso on myös liikunnan ja Nuorten kotkien toiminnan parissa tuttu kasvo.

– Olen syntynyt sosialidemokraattiseen perheeseen, jossa puolueaktiiveja on ollut jo useammassa sukupolvessa. Olen saanut elää tasa-arvon ja solidaarisuuden käytännön arvomaailmassa niin kotipihalla, leireillä kuin muuallakin, Paatero kertoo.

 Sosialidemokratia aatteena on edustanut minulle jo vuosien ajan kutsumusta.

Piirin puheenjohtaja, puoleen varapuheenjohtajaksi ehdolle asetettu 32-vuotias Teemu Hirvonen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu Savonlinnassa. Hän toimii tällä hetkellä varapuheenjohtajana SDP:n puoluevaltuustossa, Savonlinnan kaupunginhallituksessa sekä maakuntahallituksessa. Hirvonen toimii kiinteistöalan yrityksessä toimitusjohtajana ja on 2-vuotiaan Emman isä ja tuore aviopuoliso.

– Sosialidemokratia aatteena on edustanut minulle jo vuosien ajan kutsumusta. Politiikan olen mieltänyt aina ihmisten palvelemiseksi. Olen saanut seurata kutsumustani ja palvella kanssaihmisiäni toimimalla politiikan parissa jo yli kymmenen vuoden ajan, Hirvonen sanoo.

Puoluehallitukseen ehdolla oleva Niina Malm on 34-vuotias kahden lapsen äiti ja puoliso sekä monipuolinen järjestöaktiivi. Malm toimii Imatran Ovakon terästehtaan pääluottamusmiehenä, kaupunginvaltuutettuna sekä kaupunginhallituksen jäsenenä. Hän on Imatran Sosialidemokraattien puheenjohtaja sekä Metalliliiton liittovaltuuston jäsen. Vaativilta luottamustehtäviltä jää aikaa myös luonnossa liikkumiselle.

– Olen sosialidemokraatti, sillä työ on parasta sosiaaliturvaa. Olen maailman kansalainen, jolle on jo kotikasvatuksessa iskostunut solidaarisuus, pienemmän puolustaminen ja se, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita, Malm kertoo.

 Yhteiskunnan haasteissa on varauduttava työn muutokseen, tasa-arvosta kiinni pitämiseen, sivistyksen ja koulutuksen vahvistamiseen.

Puolueen johtoon pyrkivien puheissa ovat vahvasti tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen, SDP:n rooli lähellä ihmisten arkea sekä vaalivoitto 2019. Kun maailma ympärillä muuttuu vääjäämättä ja kiihtyvää vauhtia SDP ei voi olla sivusta seuraaja tai jämähtää paikoilleen.

–Yhteiskunnan haasteissa on varauduttava työn muutokseen, tasa-arvosta kiinni pitämiseen, sivistyksen ja koulutuksen vahvistamiseen. Myös maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen vaikutukset vaativat meitä valmistelemaan omat selkeät näkemykset siitä, millaisessa maailmassa haluamme elää tulevaisuudessa, Paatero linjaa

– SDP:n puoluejohdolla on merkittävä vastuu, sillä sen pitää olla valmis viemään liikkeemme takaisin Suomen uudistajaksi. Tästä syystä myös puoluejohdon pitää pystyä parhaimpaansa ja hyödynnettävä ennakkoluulottomasti eri taustoista tulevien ja erilaisella osaamisella varustettujen ihmisten vahvuudet. Puoluejohdon on uskaltauduttava avoimeen kriittiseen keskusteluun ja liikkeen sisälle on luotava rakentavan keskustelun mahdollistava ja salliva ilmapiiri, Hirvonen jatkaa.